vineri, 7 decembrie 2012

Minti ...

Atunci cand minti cazi usor intr-un abis, iar abisul e de cele mai multe ori intunecat, plin de capcane, plin de incertitudini, dar atata timp cat asta nu te afecteaza poti sa te numesti puternic. Mintim ... Mintim pentru a fi liberi, mintim pentru a nu fi judecati, mintim pentru a ne simti proprii nostri stapani, mintim doar pentru ca vrem, simtim nevoia de a nu arata nimanui ceea ce doar noi stim. Atunci cand mintim ... Trebuie doar sa avem grija sa nu ne mintim pe noi insine si pe cei pe care-i iubim, restul e trecator, oricum nimeni nu ne cunoaste in totalitate. Asadar nu regreta ca ai mintit daca ai mintit pentru o cauza buna, daca ai mintit pentru a proteja pe cineva, daca ai mintit pentru a vedea pe cineva iubit, daca ai mintit pentru a putea mai apoi sa zambesti, daca ai mintit pentru ca mai tarziu toti vor afla adevarul si vor realiza ca niciunul nu s-a indoit de tine, ci toti te-au crezut cand ai mintit fara sa te opreasca si sa spuna : "tu nu esti asa, minti !", nimeni nu te cunoaste ? Si tu ai mintit ? Si ai regretat dupa ? Poate asta trebuie sa facem, sa mintim pana cineva se va opri si ne va spune ca mintim, iar atunci sa ne oprim si sa realizam ca trebuie de acum sa fim sinceri, pentru ca in sfarsit cineva merita.
Mintea adesea se joaca cu noi, ne minte, iar noi o credem si continuam alaturi de ea o viata, e parte din noi, toti mint,asa ca nu acuza pe cineva cand minte, mai degraba intreaba-l de ce a simtit nevoia sa minta, sigur va avea un motiv intemeiat, sigur se va deschide la intrebarea ta si va fi multumit ca cineva l.a intrebat macar ...

Noi oamenii suntem la fel, uneori credem ca ne protejam si incercam asta din rasputeri, dar abia tarziu in viata ne dam seama ca ne-am amagit sa fim buni, naivi, blanzi cand toti ceilalti profita, asa ca nu mai regreta nimic, doar fa ce vrei sa faci !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu